Om Medicinrådet
Medicinrådet er et uafhængigt råd, der udarbejder anbefalinger af, hvilke nye lægemidler der skal være mulige standardbehandlinger på landets sygehuse. Rådet vurderer, om der er et rimeligt forhold mellem den kliniske værdi af lægemidlet og omkostningerne ved behandling med lægemidlet. Medicinrådet udarbejder også behandlingsvejledninger og lægemiddelrekommandationer, der informerer sundhedspersonalet om, hvilken medicinsk behandling der er bedst til behandling af forskellige sygdomme.
Medicinrådet er sammensat af tre enheder: Rådet, fagudvalgene og et sekretariat.
Læs mere om Medicinrådet her.
Om fagudvalgene
Når Medicinrådet skal vurdere nye lægemidler eller udarbejde behandlingsvejledninger, indkalder det et fagudvalg, som er eksperter i den pågældende sygdom.
Et fagudvalg består af læger, patienter, farmaceuter, sygeplejersker og andre, som bidrager med viden om sygdom og behandling på hvert deres område. Der er som regel mellem 7-15 medlemmer i et fagudvalg.
Patienterne/patientrepræsentanterne bidrager særligt med viden fra deres eget sygdomsforløb eller med andre patienters erfaringer med sygdommen og de lægemidler, der bliver brugt i behandlingen.
Sammen med en projektgruppe fra sekretariatet, som består af en sundhedsvidenskabelig- og en sundhedsøkonomisk konsulent, udarbejder fagudvalget udkast til vurderingsrapporter og behandlingsvejledninger. Arbejdet ledes af formanden for fagudvalget.
En oversigt over Medicinrådets fagudvalg kan findes her: Medicinrådets fagudvalg
For hvert af fagudvalgene kan man finde information om medlemmer, aktuelle sager og afsluttede sager.
Kontaktperson i Medicinrådets sekretariat
Til hvert fagudvalg er der tilknyttet en kontaktperson fra Medicinrådets sekretariat. Kontaktpersonen er sammen med en til to øvrige medarbejdere fra sekretariatet ansvarlig for at udarbejde udkast til rapporter og vejledninger, planlægge møder med mere. Du kan altid kontakte kontaktpersonen, hvis du har spørgsmål vedrørende din rolle som patientrepræsentant, forventninger eller andet.